Proteza totala

Proteza totala este o lucrarea protetica mobila, ce se realizeaza atunci cand lipsesc toti dintii de pe o arcada (maxilar ,mandibular sau ambele arcade). Este realizata dintr-o rasina acrilica pe care sunt montati dinti artificiali, si se sprijina direct pe gingie si osul maxilar.

Proteza dentara are ca scop:

  • refacerea functie masticatorii
  • imbunatatirea aspectul estetic
  • reabilitarea vorbirii si a fonatiei

Succesul pe termen lung depinde de mentinerea unei igiene riguroase, proteza se curata cu periuta de dinti cu pasta de dinti speciala si cu tablete de curatare (de ex. Corega)

Exista intradevar si unele inconveniente, de adaptare, de acomodare si de igiena in purtarea unei proteze, insa colaborarea eficienta cu medicul stomatolog vor ajuta la depasirea oricaror inconveniente.

Dacă aveți proteză dentară nu înseamnă că puteți uita de medicul stomatolog. Lipsa dinților naturali sau a implanturilor și purtarea protezelor duce, în timp, la modificări ale fizionomiei feței și a maxilarelor. Acestea se pot modifica în timp, protezele se pot destabiliza și pot să apară complicații. De aceea este indicat să vă vizitați medicul stomatolog la fiecare jumătate de an. În mod obișnuit, schimbarea protezelor dentare este recomandată la 10 ani, însă această perioadă poate varia în funcție de tipul protezei, de gradul de respectare a igienei dentare de către pacient sau în funcție de alți factori personali.
Exista zambet si viata obisnuita dupa protezare.

Proteza totala
reducere
15%

Redarea zambetului este posibila atunci cand am pierdut dintii naturali.