Albirea dentara este manopera stomatologica indicata tuturor pacientilor care doresc sa aiba un zambet stalucitor si atragator.
Inainte de tehnica de albire propusa sunt necesare cateva masuri preclinice care constau intr-un examen clinic in vederea aprecierii statusului dentar si evaluarea calitatii smaltului dintilor ce vor fi supusi albirii, prezenta leziunilor carioase si alte examene complementare.
Inaintea manoperii de albire, dintii se curata prin efectuarea detartrajului urmat de un periaj profesional. Urmatorul pas este luarea unei amprente pentru fiecare arcada si manufacturarea gutierelor de catre tehnicianul dentar.
Albirea cu gutiere este o alternative mai blanda pentru dintii cu sensibilitate, este noninvaziva si poate fi continuata acasa. Pacientul poate aplica acasa, in gutiere, solutii de concentratie mai mica a gelului de albit. Veti primi in kitul de albire si o seringa cu gel de fluorizare pentru situatia putin probabila in care dintii sunt mai sensibili dupa albire.
Albirea actioneaza numai pe dintii naturali, nu si pe obturatii, coroane dentare, fatete sau punti dentare de aceea vom discuta oportunitatea
manoperei de albire pentru fiecare caz in parte.
Rezultatele se pot observa chiar si de la prima aplicare culoarea se stabilizeaza de obicei in decurs de 7 -10 zile. Folosind o tehnica de periaj corecta si avand o igiena dentara buna albirea dentara poate dura pana la 3-4 ani. Pentru cei care sunt fumatori sau consuma alimente si bauturi ce pot colora dintii (cafea, vin rosu) se face o albire de intretinere cam la 6 luni -1 an ce consta in aplicarea pentru 1-2 zile a solutiei de albit.
Albirea dentara
Odata cu albirea vom face si o evaluare gratuita a statusului dentar