Profilaxie

Ce contine pachetul de profilaxie dentara

Cu siguranta este mai bine sa previi decat sa tratezi si pentru ca zambetul este fereastra catre sufletul tau trebuie sa-i acorzi atentia necesara. In pachetul de profilaxie pe care vi-l propunem am inclus toate manoperele necesare pentru a intretine o sanatate orala perfecta.

Vom incepe printr-o evaluare completa a statusului dentar notand in fisa dumneavoatra de pacient toate modificarile existente, acest status il veti primi la sfarsitul programarii.

Detartrajul este o metoda de intretinere si preventie importanta pentru sanatatea dintilor si gingiilor dumneavoastra. Ce inseamna detartraj ?

Detartrajul este o procedura stomatologica neinvaziva care urmareste indepartarea placii bacteriene si depozitele de tartru. Exista trei metode de detartraj : detartrajul manual, detartrajul cu ultrasunete si detartrajul sonic (foarte putin folosit). Detartrajul manual este indicat in special pentru indepartarea tartrului subgingival, a zonelor greu accesibile si din spatiile interdentare. Detartrajul cu ultrasunete este metoda cea mai folosita in cabinet. Aparatul de detartraj foloseste ultrasunetele (vibratii cu frecvente foarte inalte) aceste vibratii “sparg”si mobilizeaza tartrul, iar jetul de apa spala fragmentele de tartru si evita supraincalzirea dintelui. Detartrajul prin oricare din metode este o manopeara cu risc de sangerare si de aceea trebuie sa spuneti medicului daca luati medicamente anticuagulante.

Detartrajul este recomandat sa fie realizat periodic la un interval de 6 luni sau in cazul fumatorilor la fiecare 3 luni.

Periajul profesional si Airflow-ul completeaza detartrajul lasand dintii dumneavoastra mult mai netezi ,mai curati si mai rezistenti la depunerile de placa bacteriana si tartru.

Planul de tratament, care este o recomandare pe care noi o facem pentru va rezolva eventualele probleme de sanatate dentara si pe care il vom discuta impreuna.

Intregul pachet acum cu o reducere de 20%